Публикации в | Линкове

Концепции за намиране на линкове

Публикувано на 04 декември 2013 от weblink

Първата стъпка в разбирането на концепцията за линкове е в това да се схване кактърсачките виждат нещата. Всяка от търсачките прави анализ на линковете, за да им помогне да подредят резултатите от търсенето.

Има само няколко области, където търсачките активно се борят срещу това, което те наричат “спам” и анализа на линковете е, засега, най-активния им предмет. В резултат на това е много важно да разберете позицията им и това, което те търсят, за да създадете една интелигентна стратегия за намиране на линкове за вашия сайт.
Има няколко начина да се гледа на всеки даден линк в интернет. От ваша гледна точка като човек, който се опитва да се класира в търсачките, може да изглежда, че най-важните въпроси са:

  • Към каква страница води този линк?
  • Какви думи са използвани в текста?
  • Колко важен е този текст?
  • Колко “сок” (ако има такъв) ще получа от линка?
  • Има ли някакъв риск да бъда наказан?

Търсачките искат да разберат някои по-различни неща за един линк, преди да могат да отговорят на вашите въпроси.

Защо съществува този линк?

Основният въпрос за търсачките е защо даден линк изобщо съществува. Вътрешните ви линкове, тези, които те намират в текста и са видими (сини и подчертани), най-вероятно са там, за да помогнат на потребителите ви.

А линковете, които са скрити (без видими признаци, че това е линк) или погребани (мъничък текст в долния край на страницата), или и двете? Не е ли вероятно, че тези връзки са там, само за да влияят на класирането?

На кои линкове мислите, че се доверяват повече?

Автор: Катя Иванова

Коментари