Публикации в | Линкове

Изграждане на Линкове – Дефиниция

Публикувано на 04 декември 2013 от weblink

Изграждането на Линкове (link building) е процес, в който се създават входящи връзки към вашия уебсайт, които да му помогнат да достигне по-високи позиции в най-големите търсещи машини като Google, Bing и Yahoo и да получи целевия трафик.
Различните Аспекти на една Стратегия за Изграждане на Линкове.

Селекция на ключови думи, анализ.

Първата стъпка, преди да се започне изграждането на линкове, е да се изберат ключовите думи, за които ще се оптимизира даденият уебсайт. Селектирането на правилните ключови думи е от изключителна важност и за целта съществуват редица инструменти като един от тях е инструментът за намиране и отсяване на ключови думи на Google.

Качествено Съдържание.

Оптимизирането на даден уебсайт за дадени ключови думи чрез изграждането на връзки към него се базира на съдържанието, в което се намират ключовите думи и линковете. Поради изключителната важност на съдържанието, то трябва да бъде качествено, полезно и свързано с целевата сфера.

От гледна точка на Изграждането на Линкове съдържанието се дели на два вида :

Съдържанието, което се намира на уебсайта, към който се изграждат връзки.
Съдържанието, което се намира в друг уебсайт и се линква към дадения уебсайт.

Източници на линкове

Съществуват множество уебсайтове, от където могат да се вземат линкове. Колкото е по-качесвено съдържанието, което се предлагате на тези уебсайтове в замяна на линкове, толкова по-голяма е възможността за получаване на по-качесвени такива към целевия уебсайт.

Различните уебсайт типове, от който е практика да се взимат линкове, са:

Директории за статии
Блогове
Форуми
Уебсайтове за Въпроси и Отговори (Q&A)
Прес релийз (прес съобщение)уебсайтове
Социални мрежи

Коментари